MEKA TV

MINÄ LUPAAN

ME ITSE Porin alajaos

Myötätuulen viesti

MINÄ LUPAAN on yksi Myötätuulen viesti 2011 tapahtumista

     

KESKUSTELIJAT

KD: Sauli Ahvenjärvi
SDP: Arja Laulainen
PS: Ari Jalonen
VAS: Katja Syvärinen 
KESK: Päivi-Maria Hautala
KOK: Eerik Heijari
VIH: Heikki Kruus

Puheenjohtajana Ville Hammarberg

     

Teemavuosi tuo esiin vapaaehtoistoiminnan merkitystä erityisesti seuraavista näkökulmista

- yhteiskunnallinen merkitys - aktiivinen kansalaisuus, osallisuus ja vaikuttaminen - yhteisöllisyys - oppiminen - toiminnan kaksisuuntaisuus ja tasavertaisuus - hyvinvointi ja ilo -

 

     

   

     

 

Ojantien animaatiopaja

Merikavian MEKA TV

Merikarvian ryhmä Facebookissa

Porin Me Itse alajaos järjesti vaalitilaisuuden MINÄ LUPAAN, jossa halutaan nostaa arvokeskusteluun asioita, joita näinä päivinä harvemmin nostetaan esille, mutta jotka ovat aina yhtä tärkeitä; tasa-arvon toteutuminen, itsemääräämisoikeus, köyhyyden lieventäminen, osallistumisen mahdollisuudet, todellinen hyvinvointi ja ilo.

Näistä asioista Porin Me Itse kutsui seitsemän satakuntalaisen vaaliliiton kansanedustajaehdokkaita keskustelemaan ja kuulemaan mitä he lupaavat tehdä, jotta yhteiskuntamme olisi tasa-arvoisempi ja parempi paikka elää.

Tilaisuus oli kaikille avoin ja toivomme, että keskustelut edistävät meidän kaikkien asioita eikä vain vammaisten.

Tilaisuus kuuluu osana valtakunnallista Kuka kuuntelee köyhää –tapahtumasarjaan sekä myös tämän vuoden vapaaehtoistoiminnan teemavuoden tapahtumiin. Tilaisuus on myös Myötätuulen viestin seurantatilaisuus, jossa seurataan viestin 2010 vaikutuksia.

Järjestäjänä Me Itse ry Pori sekä MEKA TV

Yhteistyössä KDY, Porin seudun kansalaisopisto, Satakunnan Elävän Kuvan Keskus, Porin seurakuntapalvelut ja yhteinen seurakuntatyö, Monituotteen työkeskus ja Ojantien toimintakeskus.

TAUSTAA

Satakuntalaisten kehitysvammaisten kansalaistoiminnalla on poikkeuksellisen näkyvät juuret aina 1990 luvun alusta lähtien. Kehitysvammaisten omaehtoiset kulttuuriprojektit, Myötätuulen viestit 1992-2010, KeViKe ja MEKA TV ovat tuoneet esille merkittäviä uusia toimintamalleja ja tuoneet paljon iloa satakuntalaiseen kulttuurielämään. 

1990 luvun puolesta välistä lähtien satakuntalaisten kehitysvammaisten projektit ovat tuottaneet paikallis TV ohjelmia, olleet näkyvästi esillä Internetissä ja ovat saaneet sekä valtakunnallista että kansainvälistä huomiota toiminnan kehittämisestä. Esimerkkeinä Kirkkohallituksen 1994 saatu kulttuuripalkinto sekä 26 valtakunnallista ja 3 kansainvälistä elokuvapalkintoa seitsemältä eri elokuvafestivaaleita.

Vuonna 2010 alueen kehitysvammaiset kiersivät kaikki Satakunnan 21 kuntaa Myötätuulen viesti 2010 yhteydessä vieden viestejä kuntien päättäjille ja tekivät näistä 22 dokumenttielokuvaa koko maailman nähtäville YouTubessa. SuomiAreenalla 2010 oltiin myös näyttävästi esillä.

Viime vuosina vammaisten oma ääni on kuulunut heikosti. Köyhyys ja sosiaalinen syrjintä koskevat erityisen kipeästi kehitysvammaisiin. Vaikka vammaisten oikeudet on kirjattu lakeihin, niitä noudatetaan heikosti. Vammaisten elämänlaadun esiintuominen ja puutteet on hyvä mittari todellisen hyvinvoinnin mittaamiseen.

Suomessa on vaikuttanut valtakunnallinen kehitysvammaisten oma yhdistys Me Itse ry. Yhdistyksellä on 30 alajaosta Suomessa, Satakunnassa on toimintaa kolmessa kunnassa. Yhdistys pyrkii järjestämään tilaisuuksia ja tapahtumia, joissa vammaisten oma ääni saataisiin kuuluumaan paremmin yhteisiä asioita päätettäessä.

Tilaisuus on myös suoraa jatkoa Myötätuulen viesti 2010 tapahtumasarjalle, jota pyritään jatkamaan mahdollisuuksien mukaan aina vuoteen 2012 saakka.

Tilaisuus kuuluu myös valtakunnalliseen Kuka kuuntelee köyhää -keskustelutilaisuus sarjaan.

ME ITSE

Työhuone Impola

24.04.2015

MEKA TV etusivu uusiks...